Para Pengikut.. :)

Monday, October 24, 2011

what a lovely weekend. :)

Weekend nie macam2 yang berlaku kan?
Mostly dalam dunia sukan.
Kita digemparkan dengan kematian pelumba dari Itali di GP Sepang.
Dan yang paling gempar adalah kekalahan M.U ditangan M.C di gelanggang sendiri. *aku tak sokong mana2 pun*

Tapi yang paling lovely weekend ni adalah..
Tunang aku balik untuk weekend je.. ~weeeeehhuuuuuuuu~
From KK with love. ~hiks

Weekend yang penuh dengan bunge2 cinta.. hehehhee

Tapi die balik sekejap je..
Pagi sabtu datang, tengah hari ahad dah balik.
Nie la dugaan kalau tunangan kita jauh sebab kerja.
Tapi takpe, aku bersyukur jugak sebab dia jauh..
Boleh rindu-rindu.. dan fitnah manusia pun kurang..
Yela, kalau jauh takleh jumpe selalu.. sekali sekala je..
Kalau tunang aku kerja dekat sini, for sure la akan selalu jumpe kan..
dan fitnah pun akan selalu menimpa jugak..
Jadi aku lebih suke kalau jauh-jauh cegini.
Takde la nak berdua all the time..
Lagipun belum kawin lagi kan..
Kalau dah kawin, tak nak dok jauh2.. *mode:gatal* hahahhahaa..

Hari sabtu aku buatkan die laksa sarawak.
Satu periuk besar aku buat..
Berselera sungguh die makan.
Yelah, dari haritu dok ngiau2 nak makan laksa sarawak.
Pastu aku aku bagi kat family belah tunang jugak..

Tengah hari sikit, en.Tunang tolong aku buat popia sardin..
Sebab malam tu kat umah die ada mesyuarat untuk majlis perkahwinan adik die hujung Nov nanti..
so, aku tolong tambahkan menu..
Its was so happy when he around.. :)

Habis mesyuarat malam tu, dating kat umah till 1 a.m..
dua2 dah penat dan mengantuk.
Esok, lak pagi2 dah bangun untuk siapkan kacang cornflakes untuk En.Tunang bawa balik KK..
Dah lagi ahad tu hujan.. syok o kalau tido.. hehhehee
Tapi demi en.Tunang tersayang, aku buatkan jugak.. :)

"Setiap pertemua pasti ada perpisahan"
tu kata-kata en.Tunang bile aku cakap yang aku sedih sebab dia dah nak balik.
Airport will be the best and worse place ever. Kat situlah pertemuan berlaku dan di situ jugakla perpisahan terjadi..
His parents, his sister and me send him off yesterday.
When we leave, i'm text him "Kalau ada jodoh, kita jumpa lagi"
tata Abang.. :)

3 comments:

Redbloodsnow said...

eh chop! TUNANG??? whoaaa...mcm ni mek leh terlepas citer to yunk. dh bertunang duhalnya. x pdh² pun..hehe

congrats yunk. bl kawen?

mimie kamisah said...

hehehhehehe..
Thank you dear..
Polah kecik2 jak yunk..
Lagipun hantar cincin jak..
Time nikah lak baruk berhantaran..
Nak kumpul dana lok yunk..
mun dah ada exact date, lak mek nyeruk kitak k.. n kitak wajib datang.. hehehhehhe..
nerves sik nak jadi pengantin baru?

Redbloodsnow said...

psstt...ya bok tak rasa apa mek rasa bila tunang blk kuching nk yunk ow. hehehe.

mesti lah bunga² cinta. tp tedah tak duak...jauh li jak. KK n kch.