Para Pengikut.. :)

Sunday, September 25, 2011

Baju Kurung by Designer

Hi All..
Korang pernah tak bermimpi nak pakai baju kurung atau kebaya ke, kaftan ke yang direka oleh designer2 tempatan?
Aku pernah. Aku baru lepas tonton rancangan favourite aku iaitu Safiyya. Every sunday aku tak pernah miss tengok rancangan ni. Kalau aku terpaksa miss sekalipun, aku akan tengok via tonton.com.my.
So, salah satu segmen dalam Safiyya minggu ni mengetengahkan koleksi daripada seorang pereka fesyen tersohor tanah air iaitu Rizalman.
Boleh meleleh air liur tengok k..
Tetibe macam dapat idea nak buat baju kurung sepasang untuk becoming Hari Raya Haji nanti..
Cutting die simple je but yet exclusive..



Amacam? Comel tak?
Simple kan?
Polkadot! hehhehe. Mak saya cakap, "corak butir sagu"
Ada satu lagi design yang really capture my eyes.


Sangat cantik dan menarik sehingga meleleh air mata melihatnya..
Kalau untuk acara akad nikah, ok tak?
hahahhaha..perasaan Bridezilla kembali..




































nakkumpulduitbanyakbanyak. "hiks"

5 comments:

sally said...

kmk suka juak design nya...kacak hooooooo...=D

mimie kamisah said...

Kacak ho...
hehhehee..
Eran jak kitak ngga kmk tok bertuto kelakar melaya.. hehhehehhehe

Sabrina said...

oh my! Baju kat gmbar 2nd tu gorgeous sgttt!!! Suke! <3

Kitak org Sarawak ke? Mek nya mak org Sarawak! Mek pandai klaka Sarawak sikit2 ja! Mak kamek sik ajar kamek klaka Sarawak sgt... Sbb mak kamek pn dah biase klaka Johor je....Hehe!

mimie kamisah said...

Sabrina.. that means awak ni half sarawak lah ye.. hehhehhe.. :)

wawa wadzir said...

auww!! sukanya polka dot tu!! heee~ cun2x...
nie kurung moden kan..?