Para Pengikut.. :)

Tuesday, March 1, 2011

sik kalak aku mcm ya eh..

Assalamualaikum..
Hari tok aku mok kelakar sarawak jak..
sik pat aku nak meng"ekspress" kan perasaan aku dalam bahasa melayu benar..
Kisah nya mcam tok..
Pada mulanya aku saja-saja nak ngga sapa sapa aku pun follower yang sebanyak 14k ya..
eh salah..berangan aku tok. Enggak 14 orang jak follower aku bah..
Kebanyakkan orang yang aku kenal la..
Kecuali sorang kakak tok jak yang aku baruk kenal melalui medium tok iaitu Kak Deydeck.
Aku tek pun get tru la nya pun blog.
Dan tiba-tiba aku nampak sigek link dalam entry nya.
Aku sik tauk aie kenak aku tergerak nak click link ya..
Dan aku terkelik juak..
Sik ku sangka, blog Kak Kembhojha yang baruk ku baca ya boleh mengundang tangis piluk ku malam tadik.
Aku nang bena sekali jak bertangis.
Macam orang kenak pukul eh..
Teresak2...
Aku yang baruk kenal ngan Kak Kembhoja, aku boleh nangis kedak ya..
Aku sik tauk giney Kak Kembhojha boleh melalui semua ya..
Kesian ngan Puteri nya,, Suci..
Aku sik pernah nangis baca blog orang.
tok la first time aku rasa mcam ya.
First time!
Apa pengajaran yang aku dapat dari blog nya adalah..
Hargai orang yang ada di sekeliling kita dan mereka yang kita sayang..
Sesungguhnya perpisahan ya memang akan berlaku dan kita sik tauk bila perkara ya akan terjadi..
Kepada Kak Kembhojha, kmk tauk kitak dah muak dengar perkataan "Sabarlah", "Tabahlah"..
Apa yang kmk dapat padah adalah, "Jaga Puteri kitak bait2, Suci adalah kenangan terindah kitak bersama arwah suami kitak. Kmk percaya arwah mok kitak teruskan hidup kitak duak beranak. Hanya doa yang boleh menghubungkan kitak ngan arwah. AL-FATIHAH"

*
*
*
*
*
*
Kak Kembhojha, kmk turut bersedih. :'(

4 comments:

asha said...

yaka mie..lak mok adg jalan rah blog nya.iboh sedih2 darl.

mimie kamisah said...

bena Deng..kmk nang piluk habis baca aie.. :'(

Kembhoja said...

salam mimie...

kamek baruk tauk pasal blog ktk tok.. and jangan salah sangka dear.. kamek sedeh coz benda lain... Bersangka baik la kay.

Kamek sedeh dengan orang2 disekeliling kamek. bukan dengan rakan blog kamek... :)

terima kaseh dear sebab maca luahan hati kamek and rintihan hati kamek. really appreciate it so much..

salam perkenalan dari kak kembhoha.

Redbloodsnow said...

mrs. daydeck ya mek kenal. kenal dr blog jak la. but ever bumped into her face to face. tp x sempat berkaka..hehe

kacak nya aie :)

eh...otedah dgn kembohja. mek kenal juak dgn nya. she's my silent reader. kdg² jak nya ninggal komen. yg mek x updated dgn kisah nya. tedah nya. mek nk terjah blog nya lok